Tähän tarvitset:
perunoita
ruokaöljyä
suolaa
1. Pese perunat ja pilko niistä mahdollisimman ohuita siivuja. Mitä ohuempia, sitä rapeampia sipseistä tulee.
2. Ota esille korkeareunainen kattila. Kaada öljy kattilaan, n. 3-5dl ja kuumenna se ensin täydellä teholla. Kun öly on tarpeeksi lämmintä, pienennä tehoa. Kokeile rasvan kuumuus laittamalla yksi perunasiivu öljyyn. Jos rasva alkaa kiehumaan, se on tarpeeksi lämmintä.
3. Asettele perunasiivuja varovasti öljyyn, ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA HEITTELE TAI PAISKO SIIVUJA ÖLJYYN! (roiskevaara). Anna siivujen paistua kauniin ruskeiksi ja rapeiksi öljyssä ja nostele reikäkauhalla talouspaperin tai leivinpaperin päälle "vetäytymään".

4. Ripottele valmiiden lastujen päälle suolaa oman maun mukaan.
5. Anna jäähtyä ja nosta sipsit kulhoon tarjolle.
Jos kotoasi löytyy rasvakeitin, voit valmistaa sipsit helposti siinä.
Kokeile myös muita mausteita ja perunan sijaan bataattia :)



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti