Jassoooo, josko sitä sitten kirjailis seuraavaksi oman lemppariherkun; juustokakun :)
Ja tällä kertaa kahden suklaan juustokakusta.
Tähän tarvitset:
Pohja:
n. 150-170g keksejä (voi olla digestive, marie, pipari tai muu helposti murskattava keksi)
50g sulatettua margariiniä
Täyte:
1 pussi Blå Bandin suklaamoussea
1 pussi Blå Bandin valkosuklaa-nougat moussea
2dl maitoa
10 liivatelehteä
vettä
200g tuorejuustoa (maustamatonta)
Jälleen aloitetaan pohjasta:
* Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata margariini mikrossa ja sekoita se keksinmurujen sekaan.
* Ota irtopohjainen rengasvuoka, asettele pohjalle leivinpaperi. Laita rengas paikoilleen ja laita pohjalle keksinmuru-rasvaseos tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja ehtisi hieman jähmettyä ennen täytteiden laittoa.
Ja sitten täytteet:
* Laita liivatteet KYLMÄÄN veteen likoamaan, johonkin astiaan. Kannattaa asetella liivatteet lomittain, jotta saat ne helpommin eroteltua käyttö vaiheessa.
* Sekoita kumpikin mousse erikseen niin, että kummallekin pussille tulee 1dl maitoa. Valmista mousset ohjeen mukaan. (löytyy paketista). Tarvittaessa, vatkaa lisäksi jompaa kumpaa moussea toinen pussillinen.
* Tässä vaiheessa lisää joko kumpaankin mousseseokseen tuorejuusto (eli puolet ja puolet) tai vain alempaan mousseseokseen.
* Ota esille kattila, johon laitat lirauksen vettä. Kiehauta vesi ja ota pois liedeltä. Ota viisi liivatetta niin, että nostaessasi liivatteen pois vedestä, puristat liivatteesta ylimääräisen nesteen pois. Tipauta liivate YKSI KERRALLAAN kiehautettuun veteen SAMALLA VETTÄ SEKOITTAEN. Liivate sulaa lämpimään nesteeseen.
* Kun olet lisännyt liivatteet kuumaan veteen, ota toinen mousseista (tai se, mihin lisäsit tuorejuuston, jos laitoit vain toiseen mousseen) ja lisää liivate ohuena nauhana moussen sekaan, jälleen samalla hieman sekoittaen. Varo, ettei seoksesta tule liisterimäistä.
* Lisää mousse keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin hyytymään.
* Varmista, että mousse on ehtinyt hyytymään, ennen kuin alat lisätä liivatetta toiseen mousseseokseen. Lisää liivatteet samalla tavalla toiseen mousseen ja kaada toinen mousseseos ensimmäisen päälle.
* Laita vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään. Hätätapauksessa voit hyydyttää seokset myös pakastimessa, mutta tätä ei suositella.
* Anna kakun hyytyä noin pari tuntia ja aseta tarjolle.
Tämä on todellisille suklaan ystäville :)
Valitettavasti, minulla ei ole teille kuvaa näyttää, mutta uskokaa pois... Tämä kakku vie kielen mennessään!
Makoisia hetkiä juustokakun parissa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti