perjantai 3. tammikuuta 2014

Porkkanakakku

Olin tuossa yksi päivä ystävän kanssa kaffeella ja söimme maukkaat palat porkkanakakkua. Siksipä sitä oli saatava lisää :D

Tätä herkkua varten tarvitset:

taikina
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl kanelia
200g sulatettua voita (öljykin käy)
5dl porkkanaa raasteena (5-6kpl, riippuen porkkanoiden koosta)
1 omena

kuorrute
1 rasia (eli 200g) tuorejuustoa
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa

Aloitetaan taikinan teosta:

*Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
*Kuori ja raasta porkkanat sekä omena.
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja raasteiden kanssa.
*Voitele vuoka ja halutessasi voit jauhottaa vuoan korppujauholla tai mantelirouheella.
Kaada taikina vuokaan/vuokiin. TÄMÄ TAIKINA EI KOHOA PALJOA, JOTEN VUOAN SAA TÄYTTÄÄ NIIN, ETTÄ JÄÄ PUOLENTOISTA SENTIN VERRAN VARAA KOHOAMISEEN.
*Paista uunissa keskitasolla, 200 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes pohja on varmasti kypsä.
*Kumoa kakku jäähtyneenä.

Sitten kuorrutteen kimppuun, jonka voi valmistaa pohjan jäähtyessä:

*Vatkaa kerma vaahdoksi.
*Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää vaahdotettu kerma viimeisenä. Halutessasi voit ostaa appelsiinituorejuustoa, jolloin saat mukavan vivahteen kuorrutteeseen. Toki voit maustaa kuorrutteen lisäämällää esim. sitruunan tai appelsiininkuorta.

Kun pohja on TÄYSIN jäähtynyt, voit levittää kuorrutteen pohjan päälle. Koristeeksi voit hankkia marsipaani porkkanoita, strösseleitä tai mantelilastuja/rouhetta :)

Itsellä pohja jäi hieman matalaksi, koska en tosiaan tiennyt, kohoaako kakku paljonkin uunissa. Mutta ai että miten hyvää tuli!

Sitten vaan kokeilemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti